Vägen från Vasaparken till Torsgränd

28.05.2017 kl. 21:41

Jag har drygt en månad kvar i lägenheten där jag bor i nu. Trots att det är en månad och en hel del hinner hända på den tiden har jag redan börjat få separationsångest. Börjar tänka "det kan vara sista gången jag just går/åker den här vägen hem" och så vidare. Stockholm har också bjudit på pangväder (sol och 28 grader) de senaste dagarna och jag har tillbringat en hel del tid i Vasaparken som numera känns som mitt vardagsrum. Jag äter lunch, solar, tar det lungt, läser bok och lyssnar på musik där. För någon dag sedan dokumenterade jag vägen Vasaparken - hem, dels för att det är så sjukt fint nu när allt är grönt och dels så att jag kan plocka fram senare och kika tillbaka på hur det såg ut i hoodsen där mitt första Stockholmhem låg.

Tänkte visa er vägen så att ni kan förstå min känsla/separationsångest. Vi börjar i Vasaparken. Här kan man kan ligga under stora träd om man behöver skugga, spana på hundar och unga killar, lyssna på parkgrannens musik och känna svalkande gräs mellan tårna.

Ska man gå hem till oss börjar man med att gå förbi det här fina huset. Tycker att det är perfekt rosa på ett hus (det skiftar ju också lite i vitt?? hejhej målarkunskaper). Här utanför brukar folk sitta och dricka kaffe och äta småkakor, antagligen är det mest personalen från ett näraliggande ålderdomshem som carpar solen mot denna husvägg.

Senare går man ner för trappsteg som har för långt avtånd emellan sig. Ni vet så att det känns dumt att gå ner för dem.

När man gått lite ner och lite upp kommer man till slut ut på vägen där trottoaren får vara som en egen väg och där man majoriteten av gångerna hör ambulanssirener eftersom vi har ett sjukhus som granne. I huset som syns längst bort bor vi.

Huset är rostbrunt med mörkröd port och hussiffra i guld. Efter tre år i Åbo och ett hus om kan liknas med en betongburk tycker jag det är roligt att bo i ett semisnyggt färgat hus.

Trapphuset har breda trappor, höga fönster och behaglig temperatur eftersom man oftast kommer hem svettig efter promenaden hem med diverse kassar i händerna. Det här trädet håller innergården, som inte heller är så pjåkig, sällskap.

Slut på dokumentationen av en ca 400 meters promenad. Nu ska jag duscha bort solkräm och försöka dämpa solhuvudvärken med vatten. Hade!

#ratatasbloggutmaning

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
å så fint inlägg! harmar så att jag inte hinner komma på besök nu på sommaren, innan ni flyttar.
Anonymous29.05.17 kl. 14:07
jaa, så synd! Men du hann ju åtminstone vara hit på vintern, de e alltid något xx
30.05.17 14:53
*min kommentar*
hanna sofia29.05.17 kl. 14:08
Nämenn vart flyttar du nu då?
Sandra30.05.17 kl. 21:03
I juli kommer jag bo i Gröndal med elli, Robin och Gustav och sen i augusti bor jag me toffe i Västra skogen :)
30.05.17 21:12

Louise, 23, Vasa

Låtsas ha koll, överanvänder emojis och LEVER LIVET

Ögonblicksbilder, tankefragment

mitt förra hem

 

 

 

anna

argusti

bratr

dunkskallet

fannyadelina

fannymaria

finalina

jessicarex

josefinaste

josefinebagge

littlefinnishpixie

nadja

saelskap

sastronauten

söstrami

tivolikyssar