Eldiga augustikvällar, panikskratt på söndagar och att landa i en ny stad

22.09.2016 kl. 19:14

Okej, så nu har oktober börjat och jag hinner tydligen inte skriva här fast jag hade en illusion om det i augusti. Men idag har jag lite extra tid över. Jag har redan läst allt till kvällens föreläsning - vilket är ovanligt. Brukar oftast läsa det sista på tunnelbanan eftersom det finns så mycket annat att göra i Stockholm än att studera. Så tänkte återigen backa bandet. Häng med till augusti då träden var gröna, vinden varm och höstens dofter, gula löv och ansvar kändes långt borta.

Augusti. Måndaden jag egentligen skulle bo hemma i Malax, men som ändå blev en vasamånad på ett eller annat sätt.

Första helgen i augusti åkte jag till Nykarleby, en sommartradition som är så fin att den måste bevaras. Mitt kompishjärta fylls alltid till tusen efter helgen. Den här gången pajade vi föl, grillade på en strand, såg solen försvinna i vattnet, festade ute på terassen, skreksjöng medan vi dansade på gräsmattan och åkte ett varv till Jakobstad. Nuförtiden har jag bara ett önskemål för att helgen ska kännas extra najs och det är en hamburgare från Friends & brgrs. Tänker namedroppa stället och hoppas på att dom vill börja ett samarbete med mig.

Tack vare Emma kunde augusti bli en vasamånad. Vi delade lägenhet, säng och matkonstnader. Jag tog hand om henne när hon var ynklig av krabbis, vi tränade, gick på långpromenader och hon bestämde när det var dags för lösgodis. På söndagarna skrattade vi åt lördagsnätterna som alltför ofta innehöll en soppa gjord på kaos, killar och en nypa obrydd attityd.

Färska vårrullar <3456

En av mina närmsta kompisar skulle också flytta i slutet av månaden. Vi andra i gänget var såklart tvungna att ta en titt och godkänna lägenheten. Hennes kök är typ lika brett som mig, men fönstren är höga och läget är det ultimata för en etta i Vasa. Ser framemot att hänga här i december!!

Näst sista helgen i Finland. Tack sommarvasa, it's been a blast!

Sista helgen i Finland åkte jag ner till Åbo. Lite för att avsluta sommaren där jag började den. Jag träffade Hanna och Lina för att prata om sommaren, hångel och sådant som känns läskigt när man om tre dagar ska flytta till ett annat land. Så skönt att catcha upp lite efter en hel sommar ifrån varandra. Dagen efter åkte jag och twinsen till Pargas för att överraska och kramas med Jeppe som hade avskedsfest. FINT

På måndagen efter Åbohelgen samlades hela familjen hemma i Malax för att äta tacos och kramas. Innan det sen var dags för flygplatsen åkte jag till farmor och bölade. Är verkligen inte rätt människa för hejdån, nästan inte klokt hur känslosam jag blir. 

Men sen landade vi i Stockholm, kom fram till vår lägenhet på Torsgränd och allt kändes så himla rätt. Kändes som ett hem direkt. Första veckan i Stockholm undersökte jag universitetet, hängde med andra utbytesstudenter och blev mer och mer kär i staden. Första helgen här, och sista i augusti, firade vi vår tre åriga vänskap med Popaganda. Festivalhelg är ju det peppigaste som finns så det passade ju bra. Vi såg bl.a. Vasas flora och fauna, Markus Krunegård, Years & Years, Little Jinder och Shura.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Louise, 23, Vasa

Låtsas ha koll, överanvänder emojis och LEVER LIVET

Ögonblicksbilder, tankefragment

mitt förra hem

 

 

 

anna

argusti

bratr

dunkskallet

fannyadelina

fannymaria

finalina

jessicarex

josefinaste

josefinebagge

littlefinnishpixie

nadja

saelskap

sastronauten

söstrami

tivolikyssar