Mitt hjärta pumpar snabba slag, tar allt för många andetag bort från allt vi inte har

För några veckor sedan, då juli ännu var ett ganska oskrivet och blankt papper, semestrade jag en vecka i Finland. Hade typ flyttat och jobbat dygnet runt dagarna innan så det andra jag gjorde efter att landat på finsk mark var att åka till villan med mamma.

Vi lagade mat, badade bastu, drack vin och pratade om livet. Vi sjösatte vår roddbåt och tog en tur runt holmen. Vi löste korsord, läste bok och hade absolut inga måsten i tre dagar. Kvalitetstid med min mamma var något jag absolut behövde, balsam för själen och huvudet som i början var 80% kvar på sthlms gator.

När sociala världen ville ha tillbaka oss åkte vi till nygamla Åminne, käkade asgod pizza och gick på show i den nyrenoverade paviljongen. Sådant en gör i ens hemby helt enkelt.

Myste med Liv. Tycker det inte syns så bra här men på de senaste bilderna som jag fått på WA liknar hon vädans mycket på en minilouise. Tycker det är SÅ fint ändå. Ska finnas där för henne i vått och torrt och vara den där coola mostern som alltid lyssnar och hittar på najsiga grejjer.

Traditionell vinkväll med två babes som slutade på balkongen medan himlen färgades rosa. 

Hann gå på bröllop också. Mitt första kompis-bröllop. Efteråt ville jag att alla mina kompisar skulle gifta sig på direkten pga så fint.

Satt många timmar mitt emot denna roströda husvägg och tankade kärlek.

Oh, girls girls girls. Spontana pizza-roadtrips och förfest med girlsen. Denna kväll kommer jag minnas med sån kärlek. Hur vi samlas, utbyter tankar, stöttar och tar över hela dansgolvet. Hur vi låser in oss på wc:n för att ventilera känslor samtidigt som vi kramas och besluter att gå och shotta istället för att tänka på "stupid boys". Kompiskärlek på hög nivå!

Och dagen efter hade jag boarding redan 10.10. Utesluter att berätta vilken erfarenhet jag blev rikare mellan Vasa-Sthlm men kan ganska lätt konstatera att flyga efter 2h sömn inte är att rekommenderas. Vasa, ses i september.

25.07.2017 kl. 19:19

Ljusa juninätter och årets första dopp

Ni ska få bilder från Håkanhelgen, men innan vi backar bandet tänkte jag visa vad jag gjorde igår och idag.

Igår satt jag och Christoffer och drack rosé på hans terass så länge så vi blev försenade till Julias tåg. Svårt att slita sig när det är tjugo grader i luften och man har ett roséglas med jordgubbar i framför sig. Kvällens uteservering blev Mälarpaviljongen där vi satt tills de stängde ner för natten. Terasser som är nedsänkta till vattennivån får 10/10.

När vi kom fram till en tunnelbanestation insåg jag hur nära jag egentligen var hemma. Gick genom Stockholm och andades in sommarnatten. Jag gick över broar och tågräls och tänkte att jag al-drig vill att det ska bli november igen.

Idag gjorde gårkvällen sig påmind i form av huvudvärk men ville ututut direkt jag vaknade. Släpade Christoffer till Fredhäll där vi till slut hittade en bra plats på klipporna. Tog årets första dopp idag också, så jävla skönt.

Har sagt det förr men säger det igen: skulle aldrig kunna bo i en stad som inte har vatten inom en 20-30 minuters radie. Kommer bo på dessa klippor hela sommaren <333

18.06.2017 kl. 21:02

När världen går under i en våg av neon

och under discokulan, orkar vi att skratta igen

Enligt kamerarullen i telefonen är en oskarp bild av utedansgolvet det enda jag kom hem med från fredagens kalas på Trädgården. Men inombords finns det så mycket eufori att det känns omänskligt. Det var årets hittills varmaste dag och jag dansade till 03.00 när de började slänga ut folk. Frågade idag i en Facebookchatt om man kan känna att ett ställe är ens själsfrände. Han svarade att man kan det, så hej hej kompis du är det bästa i mitt liv just nu.

ps 1. Ska plugga sönder den här söndagen för imorgon börjar jag ett nytt jobb

ps 2. Har kommit fram till att jag har en ny paradrätt - vit pizza

#ratatasbloggutmaning

07.05.2017 kl. 21:35

Festivaldans, cyklar och långa män

Lämnar kvar i Nederländerna en liten stund:

King's day på torsdagen firades med festival. Vi hade inga förväntningar så hade roligt från kl 12 till 06 på morgonen. Btw, bilden på mig och Folkert får typ symbolisera hur långa 'alla' där är. Alla killar vi hängde med var kring 2 m.

På fredagen var det inga sura miner (sov till kl 14) för då skulle vi ut till landsbygden för bbq och födelsedagsfest. Det bästa med resan var nog att umgås med så mycket local peeps, såg liksom annat än innerstan.

#pakethållarliivi

Vappen firades sittandes vid en kanal med picknick, vin och musik. Och 17 grader. I Finland kom det ju snö så kändes verkligen som att jag prickade in rätt datum att dra mer söderut.

Amsterdam xx

#ratatasbloggutmaning

05.05.2017 kl. 11:31

Berg, dalar och januariskidresan

Solresor, ständer, turkost vatten, uteserveringar och solbrända kroppar i all ära men när jag står högt uppe på ett fjäll med ömma vader eller när jag dansar på ett after-ski tills svetten och understället blir ett enda eller när vi sitter i backen och pausar med rykande valfri termosdryck känns det bra att jag ännu ett år lade pengar på en skidresa.

Vi åkte två busslass men här är mitt mainsquad aka takapenkki. (update: ifall ni inte trodde det var mitt mainsquad innan så vet ni i alla fall efter detta inlägg med tanke på att typ alla bilder innehåller något av dessa nyllen)

Att bo i relativt lyxig lägenhet med dessa i fyra nätter slår ganska mycket här i livet. Och att sedan ramla ut i natten för att hänga i andra stugor, åka och klubba, spela beerpong eller stå på en parkering och uppleva borstpojkarna - guldvärt.

#bombom, vi fick i alla fall hänga med Rebecca och nattvandra hem med en hamppare från Max i händerna.

Åre var fint, men rekommenderar inte att lämna kvar 8h när bussarna åker hemåt och sedan ha en 7h lång tågresa framför sig. Att kastas från att har hängt intensivt i fyra dygn till att sitta ensam på en bänk med en oaptitlig smörgås och en ledsen smoothie vill jag inte uppleva igen. Tur att vänner i andra länder kan skicka röstmeddelande på WA och peppa fram ett leende <345

#borstgirls #chickentechno

20.02.2017 kl. 18:30

Med Stockholm Skyline för mina fötter, en till av alla andra nätter, Stockholms natt är dränkt i ljus

Ey! Har tagit del av så många kulturella saker den här veckan. Tänkte ge er en uppdatering på vad jag gjort från torsdag till idag, söndag. Har en aning i magen som säger att ni inte kan bärga er inför vad komma skall, så vassegoa.

I torsdags hände keikkan som jag gav till Frida som födelsedagspresent, Little Jinder på Vasateatern. Vasateatern är snyggaste byggnaden jag varit inne i på senaste tiden samtidigt som det är något med keikkor i teatermiljöer. Skrev en text utgående från en grej Little Jinder sa i sitt mellansnack, publicerar kanske den i ett senare skede.

I fredags var jag och fem andra utbytesstudenter till Dansens Hus för att se Rosas - Golden hours (As you like it). Det var med andra ord en tolkning av Shakespeares verk och gjord som en dansföreställning. Men mjä. De dansade i tystnad i 120 min, vilket är imponerande men jag blev alldeles för rastlös och eftersom jag typ kom dirket från gymmet höll jag på att somna. Efteråt gick vi till en ny bar och räddade kvällen med billig cava.

Igår möttes jag och Ellinor upp för att gå till Fotografiska. Utställningen We have a dream var vårt huvudsakliga mål eftersom den bara visas i några dagar till och jag har hört massa bra om den. Och ja, den var sjukt najs. Människor, kända som okända, deras drömmar, vad som fick dem att våga ta steget och hur de tänkte och kände. Väldigt mycket humanism, feminism och girl powerrrr. Tittade också på Till minne av Lennart NilssonNattFinally it all makes Sense och Italia. På kvällen såg jag och Ania äntligen The Danish Girl, så bra!

Och idag har jag varit till biografen och sett La La Land för andra gången. Emma Stone och Ryan Gosling är mina favoriter och kände ett pirr i kroppen efter första gången så resonerade att det var okej att se den på bio två gånger. Har by the way aldrig gjort det tidigare, märklig känsla men så värt det. Denna kommentar med kort analys och citat av Sylvia Plath sammanfattade en del av vad jag själv tänkte.

För att försöka liveblogga lite så får ni en bild från några timmar sen då jag plötsligt hade Noora-frisyr och var precis så trött som jag ser ut pga löpning och yoga. 

12.02.2017 kl. 22:10

Bergianska trädgården

I söndags badade hela Stockholm i ett grått, färglöst filter. Solen gick aldrig upp och man visste inte om det var rök eller dimma man skymtade längre fram. Jag och Frida hade som tur inbokat en grön utflykt, peeerrfff.

Så najs att gå omkring bland färska citroner och dvärgananas och bara känna hur fuktig luften är som man andas in. Välbehövligt pga poståredeppen som infinner sig som en klump i min mage. Vi pratade också om Thomas Hayes besök till Stockholm och att jag inte skulle åka på en dejt med honom om han skulle be mig att först raka av mig håret. Saker man helt enkelt diskuterar ibland ...

Fortfarande grått några timmar senare när vi stod och väntade på bussen hem. Men hörni, snart är våren här - kämpa.

Söndagen avslutades i en soffa på Espresso House. Kramade varandra hårt, diskuterade månaden som gått och upprepade gång på gång att en månad är alltför länge att vara bort från varandra. På vägen hem spelade jag in ett röstmeddelande om hur fint och random det är med människor som känns som ens soulmates.

31.01.2017 kl. 15:38

Nyårsafton.

Sista dagen på året och de fyra första timmarna på det nya året firade jag på en hemmafest i Sundom. Vi åt och sjöng och däremellan hade jag och Patricia fixat underhållning. När tolvslaget närmade sig packade vi oss ute på terassen och räknade in 2017. Välkomnade 2017 med kompispussar, kramar och allsång. När natten började övergå till morgon gick jag med två gulliga hem för att bli serverad pasta - helt rätt att livets rätt äts som första måltid på ett nytt år. 

03.01.2017 kl. 10:28

fredagsrum med bubbel, dans och tunnelbanekaos

Det var fredag, jag hade Emma på besök och vi hade sedan länge planerat in en dansfredag. Det plingade på dörren några gånger och vårt vardagsrum förvandlades till festens mittpunkt.

Bilden till höger är Fridas. Att sittligga på golvet och dricka prosecco är verkligen vår nya grej eftersom vi i vardagsrummet, kanske ofrivilligt kanske inte, kör tankesättet "less is more" i möbelväg.

När jag hade varit till köket för att fylla på skumpaglaset möttes jag av detta på vägen tillbaka och mitt hjärta smälte lite.

När vi tagit selfies och obligatorisk peilikuva drog vi vidare till kvällens dansställe. Men först lite tunnelbanekaos:

Och efter kvällen tänkte jag bland annat: i Sverige kan man typ alltid prata till sig fördelar, vi måste fortsätta att söka efter det ultimata dansstället, shottar är orimligt dyra här och att söndra wc-stolar ska definitivt inte bli min nya grej.

På lördagen ville Emma shoppa :):):)):) vi överlevde, men var tvungna att ta cokis- och glasspaus inne på mäcken.

25.10.2016 kl. 19:42

Glansiga polaroidbilder och billig cava

(Jag råkade radera det här inlägget med den här bilden, buhhuuuh så irriterande)

Minns inte ens vad det stod. Något i stilen med att jag tycker om födisfrukostar som slutar med att man går längs med Långsjön och att det alltid går att dricka ett extra glas billig cava med kämppis när den planerade dejten inte blir av. Och jo, jag bloggade i realtid och skulle ha middag med Sandra för att bota min semi-negativitet. 

Nu fick det bli som ett utkast istället. Virrvarr.

05.10.2016 kl. 01:56

Trädgårdskillar, parklördagar och kompisdejter

September var verkligen en riktig pangmånad på flera olika sätt. Man måste ju verkligen ge en shout-out till vädret. Sommarvärme i september som gör trädgårdsfester, uteserveringshäng och parklördagar möjliga är ju typ definitionen på amazeballs. Och med detta sagt vet ni vad som gäller - pangblogginlägg om mitt september här borta i sthlm!

En (eller två eller tre) AW på Trädgården efter avklarad universitetsvecka. Bra fredagspepp.

Trädgårdens sommaravslutning med kämppis och mina utbytesmates. Det där placet har liksom ALLT, alla som varit där förstår vad jag menar. Alla som inte har varit där måste boka flyg och häng med när dom öppnar igen 2017!

September i en ny stad betyder ju också mycket nytt kompishäng. Jag har bl.a. hängt med min coolaste småkusin, som jag senast såg år 2000. Jag och Sandra har varit på kompisdejt och det kändes bara rätt och enkelt och najs och fint. Mera kompisdejter till folket plz

Om jag någon gång är deppig och har hemlängtan ska jag gå till Ivar los och se på den här vyn. Första gången jag var där var sommaren 2015 och kärleken till Stockholm har bara växt efter det.

Jag har en teori om att världen skulle vara en mycket trevligare plats ifall alla människor besökte åtminstone ett nöjesfält per år.

Jag och Saskia besökte Yayoi Kusamas utställning och wow:ade i två timmar. På kvällen satt jag, Linus + kompis i en park och lyssnade på musik medan vi sippade vin. Rimlig septemberlördag.

En helg åkte jag med Saskia, hennes farmor och hennes faster ut till landsbygden. Vi plockade bär och svamp, andades frisk luft och sov 11 timmar. Saskia fixade också en ny profilbild åt mig. Inte den här där jag ser måttligt road ut, utan en där jag ler med hela facet. Tänker att profilbilden på facebook kan vara mer glad och mindre poseig.

Jag hade gått och varit snål på sockervadd en hel vecka så drog med Frida till Gröna Lund och Daniel Adams-Rays konsert. Har insett att jag blir lite lyckligare när ljusshowen kommer igång och ljudet ur dom stora högtalarna känns inne i bröstet. Keikkor är lajvet.

I september har jag ju också gått längs med många asfaltsgator och beundrat fasaderna som finns här i mitt område. Jag har också hängt hemma i finaste lägenheten.

September betyder också födelsedag för min del. Jag firade i en hel vecka med lyxig frukost, kämppishäng, konsert, dans, skumppa, presenter på sängen/posten, hakhäng på söder etc. etc. etc. Allt var födelsedagsfint och jag gillar att vara 22.

JBs konsert var bra, men tyvärr inte mer än så. Men orkar inte dra mina åsikter om hans beteende nu :)))

Så! HEJDÅ SEPTEMBER, välkommen tillbaka. Nu är jag ikapp och lovar fixa inlägg mer ofta. xx

04.10.2016 kl. 21:52

Eldiga augustikvällar, panikskratt på söndagar och att landa i en ny stad

Okej, så nu har oktober börjat och jag hinner tydligen inte skriva här fast jag hade en illusion om det i augusti. Men idag har jag lite extra tid över. Jag har redan läst allt till kvällens föreläsning - vilket är ovanligt. Brukar oftast läsa det sista på tunnelbanan eftersom det finns så mycket annat att göra i Stockholm än att studera. Så tänkte återigen backa bandet. Häng med till augusti då träden var gröna, vinden varm och höstens dofter, gula löv och ansvar kändes långt borta.

Augusti. Måndaden jag egentligen skulle bo hemma i Malax, men som ändå blev en vasamånad på ett eller annat sätt.

Första helgen i augusti åkte jag till Nykarleby, en sommartradition som är så fin att den måste bevaras. Mitt kompishjärta fylls alltid till tusen efter helgen. Den här gången pajade vi föl, grillade på en strand, såg solen försvinna i vattnet, festade ute på terassen, skreksjöng medan vi dansade på gräsmattan och åkte ett varv till Jakobstad. Nuförtiden har jag bara ett önskemål för att helgen ska kännas extra najs och det är en hamburgare från Friends & brgrs. Tänker namedroppa stället och hoppas på att dom vill börja ett samarbete med mig.

Tack vare Emma kunde augusti bli en vasamånad. Vi delade lägenhet, säng och matkonstnader. Jag tog hand om henne när hon var ynklig av krabbis, vi tränade, gick på långpromenader och hon bestämde när det var dags för lösgodis. På söndagarna skrattade vi åt lördagsnätterna som alltför ofta innehöll en soppa gjord på kaos, killar och en nypa obrydd attityd.

Färska vårrullar <3456

En av mina närmsta kompisar skulle också flytta i slutet av månaden. Vi andra i gänget var såklart tvungna att ta en titt och godkänna lägenheten. Hennes kök är typ lika brett som mig, men fönstren är höga och läget är det ultimata för en etta i Vasa. Ser framemot att hänga här i december!!

Näst sista helgen i Finland. Tack sommarvasa, it's been a blast!

Sista helgen i Finland åkte jag ner till Åbo. Lite för att avsluta sommaren där jag började den. Jag träffade Hanna och Lina för att prata om sommaren, hångel och sådant som känns läskigt när man om tre dagar ska flytta till ett annat land. Så skönt att catcha upp lite efter en hel sommar ifrån varandra. Dagen efter åkte jag och twinsen till Pargas för att överraska och kramas med Jeppe som hade avskedsfest. FINT

På måndagen efter Åbohelgen samlades hela familjen hemma i Malax för att äta tacos och kramas. Innan det sen var dags för flygplatsen åkte jag till farmor och bölade. Är verkligen inte rätt människa för hejdån, nästan inte klokt hur känslosam jag blir. 

Men sen landade vi i Stockholm, kom fram till vår lägenhet på Torsgränd och allt kändes så himla rätt. Kändes som ett hem direkt. Första veckan i Stockholm undersökte jag universitetet, hängde med andra utbytesstudenter och blev mer och mer kär i staden. Första helgen här, och sista i augusti, firade vi vår tre åriga vänskap med Popaganda. Festivalhelg är ju det peppigaste som finns så det passade ju bra. Vi såg bl.a. Vasas flora och fauna, Markus Krunegård, Years & Years, Little Jinder och Shura.

22.09.2016 kl. 19:14

Dagsutflykter, sommarhänggäng och nattfuffens blandas med alkoholsvall

Juli. Månaden som fylldes till max med sommarhänggänget. Vi levde inte bara på helgerna utan maxade hänget även på vardagarna. 

Började månaden med en villahelg. Möttes av den här himlen när jag kom tillbaka till sommarlägenheten <3456

Syster och ett fält fullt med ärtor. Förstår varför syster vill vara semibonde, på sommaren är det ju GULD.

Att mötas upp i någon lägenhet, snacka skit/spela spel och sedan dansa till valomerkki. Att inte åka hem och sova utan somna i ett annat höghus och i samma säng som två kompisar. Att gå hem i gårdagens outfit och störa kämppis(arna) med för mycket krabbisenergi.

Dagsutflykter med fammo som slutar med att vi sitter vid hennes köksfönster och pratar om killar, bebisar och sådant som hänt.

Strampenhäng på vardagar som alltid slutar senare än planerat.

2 år ska firas med sol, jordgubbar och presenter!

Utgångar som slutar med att mamma kommer efter oss för att vi ska få vakna upp utvilade på villan måste ju få plus i marginalerna.

Snapchats som får tala för sig själva. JULI VAR SÅ FINT!!

11.09.2016 kl. 20:49

Önskelistor, öppet hav och dofter i juni

Juni. Månaden jag flyttade till min sommarstad, Vasa. Jag har aldrig börjat trivas på ett nytt ställe så snabbt. Allt var redan som hemma, på ett fint och tryggt sätt. Jag cyklade/gick överallt och lärde mig nya gatunamn, jag hade kompisar i huset mitt emot och (det bästa) jag hittade tillbaka till människor som jag delvis glidit ifrån. Men hey, vi kikar på vad annat som hände i juni förutom helgen i GBG!

Sommarspel varvat med sushi xxx

Kompisar som har båt + villa i Gerby skärgård och som gör att jag inte missar dessa vyer får många pluspoäng

En utflykt för att hälsa på alla djur (och syster) i Yttermark är ett obligatoriskt sommarevent nuförtiden. Och! En ny miniperson finns nu i släkten. Bebisdoft vinner över mycket.

<-- salongis på ett wc nära en paviljong kan bara betyda Molpe, nostalgi och panikdans till livemusik.

--> i juni jobbade jag också övertid och fler helger än någonsin för att inte Stockholmslivet bara ska gå ut på knäckebröd och gröt.

Gillar när kompisar skickar rimliga önskelistor!

Vasa har golvat mig med alla fina hus. Har inte lagt märke till denna gulgruva förrän den här sommaren. Annat jag gillar är när tvilligarna hänger med till Jeppis för att jag är snål på god hamppare (och aioli). 

Här står vi och symboliserar månadens lördagskvällar på ollis. Fint så.

09.08.2016 kl. 20:49

Varför Åbo vi har ju Stockholm

Ingen har missat att det är augusti nu, men hey hörni. Före det måste jag sommar- och dokumentationsfanatikern backa lite. Vi backar till mitten av maj då förspelet till sommaren just hade börjat, jag bodde granne med ett observatorium, träden var gröna som broccoli och vi hade fest på åttonde våningen. 

Vi fixade såpbubblor (bäst!), loppor, fotoalbum, frågesport och slutligen min ananaspaj som passar perfekt att börja kvällsfesten med.

En balkong fullproppad med kompisar, ja tack!

Ett sovrum (som badar i kvällssol) fullproppat med kompisar, ja tack!

Bubblor! Åbo! JA!

<345. Vi avlutade lägenhetsfesten med att pröva Fridas alla tänkbara huvudbonader (fleecekeps, keps, hatt ...) för att sen --> dynamos dansgolv. 

02.08.2016 kl. 23:35

Louise, 23, Vasa

Låtsas ha koll, överanvänder emojis och LEVER LIVET

Ögonblicksbilder, tankefragment

mitt förra hem

 

 

 

anna

argusti

bratr

dunkskallet

fannyadelina

fannymaria

finalina

jessicarex

josefinaste

josefinebagge

littlefinnishpixie

nadja

saelskap

sastronauten

söstrami

tivolikyssar