Festivaldans, cyklar och långa män

Lämnar kvar i Nederländerna en liten stund:

King's day på torsdagen firades med festival. Vi hade inga förväntningar så hade roligt från kl 12 till 06 på morgonen. Btw, bilden på mig och Folkert får typ symbolisera hur långa 'alla' där är. Alla killar vi hängde med var kring 2 m.

På fredagen var det inga sura miner (sov till kl 14) för då skulle vi ut till landsbygden för bbq och födelsedagsfest. Det bästa med resan var nog att umgås med så mycket local peeps, såg liksom annat än innerstan.

#pakethållarliivi

Vappen firades sittandes vid en kanal med picknick, vin och musik. Och 17 grader. I Finland kom det ju snö så kändes verkligen som att jag prickade in rätt datum att dra mer söderut.

Amsterdam xx

#ratatasbloggutmaning

05.05.2017 kl. 11:31

Kollektivliv och bloggutmaning

HEJ!

Ja, det behövs versaler. Jag tänkte hoppa på bloggutmaningen som ordnas här på Ratata. Ska försöka blåsa liv i den här bloggen såsom sol, värme, parkhäng, cykelturer, nya bekantskaper och bubbel blåser liv i min själ. 

Igår landade jag återigen på svensk mark efter några dagar i Nederländerna. Förutom allt det där najsiga jag nämnde i föregående stycke har jag också levt kollektivliv. Det är något speciellt med att leva i studentkorridor, bland annat:

  • hur det är helt normalt att en kille kommer in till badrummet och urinerar med öppen dörr då en står och borstar tänderna
  • hur toaletterna luktar så starkt av klor varannan dag eftersom städarna desperat vill gnugga bort 15 personers skit
  • hur man måste gå tillbaka till rummet 511 gånger eftersom toalettpapper, hygienartiklar, muggar osv. förvaras inom stängda dörrar
  • hur lampan i duschen har en så kort timer så en är tvungen att stå och duscha i mörkret efter vad som känns som två minuter

#ratatasbloggutmaning

03.05.2017 kl. 15:10

Berg, dalar och januariskidresan

Solresor, ständer, turkost vatten, uteserveringar och solbrända kroppar i all ära men när jag står högt uppe på ett fjäll med ömma vader eller när jag dansar på ett after-ski tills svetten och understället blir ett enda eller när vi sitter i backen och pausar med rykande valfri termosdryck känns det bra att jag ännu ett år lade pengar på en skidresa.

Vi åkte två busslass men här är mitt mainsquad aka takapenkki. (update: ifall ni inte trodde det var mitt mainsquad innan så vet ni i alla fall efter detta inlägg med tanke på att typ alla bilder innehåller något av dessa nyllen)

Att bo i relativt lyxig lägenhet med dessa i fyra nätter slår ganska mycket här i livet. Och att sedan ramla ut i natten för att hänga i andra stugor, åka och klubba, spela beerpong eller stå på en parkering och uppleva borstpojkarna - guldvärt.

#bombom, vi fick i alla fall hänga med Rebecca och nattvandra hem med en hamppare från Max i händerna.

Åre var fint, men rekommenderar inte att lämna kvar 8h när bussarna åker hemåt och sedan ha en 7h lång tågresa framför sig. Att kastas från att har hängt intensivt i fyra dygn till att sitta ensam på en bänk med en oaptitlig smörgås och en ledsen smoothie vill jag inte uppleva igen. Tur att vänner i andra länder kan skicka röstmeddelande på WA och peppa fram ett leende <345

#borstgirls #chickentechno

20.02.2017 kl. 18:30

Håkan Hellström-helgen i Göteborg

Vi träffades medan min sommarstad ännu sov, vilket i princip bara kan betyda en sak = flygplan och äventyr. Det var dags att flyga till Göteborg för en riktig Håkan Hellström-helg. Lördagen var bokad för att bli förälskad i Göteborg. Vi gick på solheta gator bland fina byggnader, snygga boys och mysiga hak som spelade Håkans låtar om och om igen. Vi åt på restaurang, drack drinkar och poserade mot en husvägg. Vi avslutade lördagen i en lägenhet fylld med flamingos med att peppa inför morgondagen.

På söndagen tog vi oss till Ullevi, köpte jordgubbar till vår mini-picknick och satte oss i skuggan i en lummig park. Där drack vi skumppa och mådde annars helt gött bland alla andra fans. Lina och Linda kom även och gjorde oss sällskap, håkansquaden var alltså fulländad.

När vi tyckte det fick räcka med parkhäng tog vi oss in på området. Alltså kolla så snygga babes jag fångade i en helt ok lyckad panorama. *kompiskär*

Sedan var det dags för keikkan att börja. Och alltså de va FAN-TAS-TISKT. Just precis så bra och magiskt som man tänker sig att Håkan i Göteborg ska vara. Man trodde att konserten var slut flera gånger men han kom tillbaka större och bättre. Scenen bytte bakgrund flera gånger och allt var så him-la snyggt gjort. Helt klart bästa keikkan jag varit på. Jag log som en idiot, grät, blundade och kände pirret i kroppen, sjöng med och kompiskramades om vartannat. Någon gång under keikkan såg jag även ett flygplan flyga över Ullevi, men jag kunde inte komma på en enda plats jag hellre skulle vara på än just där. Just där med 70143 andra.

Tack Göteborg, Håkan och finaste resesällskapet. Den här pausen behövdes efter veckor fyllda av jobb. xx

10.06.2016 kl. 22:15

ÅRE 2016

(varning! megalångt inlägg)

För exakt två veckor sedan åkte två busslass från Vasa med destinationen Åre och Skiweek 2016. Jag har velat om jag skall blogga om resan och eventet men nu har jag kommit fram till att jag måste få ut orden innan jag kan släppa allt. Jag har fysiskt varit en vecka i Åbo och försökt återgå till vardagen, men inne i huvudet har jag varit med brobyggare i snötäckta landskap med brakafester, after skin och spontana efterfester kl 05.00.

Jag snittade 2h sömn per natt men vi åkte alltid några åk före vi samlades vid eventbyn. Vi åt gratis lunch, plockade på oss kokis till följande morgon och pratade om allt som hänt kvällen och natten innan. Vi skrattade åt människor som somnat på fel ställen och visade snapchat-storyn som kanske inte alltid var så glamorösa.

Vi hade vår egen lilla farm med oss. (#farmen16)

Efter några åk i backen och skvallrandet i eventbyn åkte vi till dagens after ski. Där dasande vi runt i monona som kycklingar och glömde bort huvudvärken och illamåendet som hängt över en från att man vaknat. Både Verandan och Fjällgården ordnade after skin och vi testade på båda, men sista kvällen på Verandan slog rekordet i feelis.

Efter after skin gick vi klagandes hem pga SÅ ont i fötterna/vaderna. Men vi styrde alltid upp det med dusch, mat och smink. Oftast hade vi stugfester på kvällarna = sprang från lägenhet till lägenhet, ägde i beerpong, myste i någon soffa, spelade drinking games, hånglade i farstun, deep talkade i någon vrå, strök en hand eller två över ett hulkande huvud, berättade knäppa historier från förr, panikkramades, voltade på hal is och var som en enda stor familj. En kväll var vi också till bygget och dansade. Vi förklarade tiotals gånger om varför vi pratar svenska fast vi är från Finland, hängde med norrmän, smög in på wc:n för att dela hemligheter och betalade huvudlösa 15 ege för en drink.

Skiweek är garanterat det bästa studieeventet jag varit på hittills och jag är så himm-e-le-ns glad över att jag åkte. Jag har träffat så många nya, fina och galna människor och kan knappt vänta tills pampas16 då vi ska råjsa sönder Vasa tillsammans. TACK PEEPS <3

Till slut vill jag ösa ännu lite kärlek. Donners twinsen <3 Två personligheter som gör att jag är helt pirrig på livet. Ni är två personer som är lika men ändå så olika. Jag gillar Dominiques girlpower, Patricias trygghet och hur  vi kan dansa en hel natt, prata i flera timmar om boy troubles och somna näranära.  Ni är en slående duo som skulle kunna ta över världen precis prick nu. Jag är så otroligt glad att jag öppnade upp min blödande själ för Patricia, december 2015. Det var början på alla fina och galna erfarenheter vi nu har tillsammans och alla de minnen vi kommer få genom tiden. xoxo

The Buzz.

Love Yourself.

#dröömin

31.01.2016 kl. 21:28

Louise, 23, Vasa

Låtsas ha koll, överanvänder emojis och LEVER LIVET

Ögonblicksbilder, tankefragment

mitt förra hem

 

 

 

anna

argusti

bratr

dunkskallet

fannyadelina

fannymaria

finalina

jessicarex

josefinaste

josefinebagge

littlefinnishpixie

nadja

saelskap

sastronauten

söstrami

tivolikyssar